La setmana passada 14 nens i nenes de Puputs i Gavines vam anar al riu Anoia al seu pas pel Molí Nou. Com cada any per aquestes dates realitzem la inspecció de primavera d’aquest fragment de riu.

Aquest anys ens va sorprendre, sobretot, la gran quantitat d’invertebrats que vam trobar. Eren molt petits, necessitàvem les lupes, però vam poder identificar-los gràcies a les imatges que sempre portem. També vam analitzar la qualitat de l’aigua (Ph, nitrats i oxigen), els substrats del fons del riu, la vegetació de l’entorn i les característiques del riu (temperatura, amplada, fondària, velocitat i cabal).

Amb aquest treball els nens i les nenes aprenen a recollir dades amb rigor i amb una finalitat molt real: formar part de la xarxa de voluntaris de l’Associació Hàbitat que fan possible l’informe anual de l’estat de salut dels rius de Catalunya (Informe RiusCat).

Ens ha agradat molt aquesta excursió i ens ho hem passat molt bé mesurant el riu i buscant animals. Ara ja sabem més coses del nostre riu Anoia!!

Top