Quan un infant comença la Llar d’Infants no ho fa sol sinó que implica l’entrada a l’escola d’una família nova. Uns pares que després d’un plantejament i, perquè no dir-ho, de certs interrogants han decidit formar part de la nostra comunitat. Els pares busquen el millor pel seu fill, un espai on es senti a gust, on els mestres tractin amb cura i estima al seu tresor,…

En una escola petita com la nostra, tots formem part d’una gran família.

Tots ens coneixem, ens acompanyem i ens ajudem. És molt bonic veure com els nens grans que cuiden el galliner ensenyen als més petits els conillets acabats de néixer, com quan una família passeja pel carrer i altres nens més grans saluden amigablement al seu fill i aquest s’emociona, com els pares que poden participar del dia a dia a l’aula fan de «pares de tots»,…

Des de l’Escola de l’Ateneu, a l’hora de pensar i organitzar els primers dies dels infants a la llar intentem comprendre la manera com poden viure aquest procés les famílies, quines són les expectatives, sentiments, dubtes i incerteses que poden anar sorgint.

A la nostra Escola vetllem perquè les famílies se sentin acompanyades, acollides i valorades com a úniques i individuals, intentant comprendre i respectar els sentiments, les peculiaritats i diferències de cada família i fent que aquestes diferències enriqueixin el dia a dia a l’aula.

llarllarllarllar

A la Llar d’infants respectem els ritmes, les diferents cultures i costums d’infants i famílies. Busquem espais i moments on pares, mares i educadors compartim, resolem i acordem els dubtes que sorgeixen en el dia a dia facilitant l’augment de la confiança i tranquil·litat de totes les persones que estem implicades en aquest procés, especialment dels nens i les nenes.

Durant tot l’any facilitem que les famílies participin activament en el nostre dia a dia, entrant als espais i acompanyant els vostres fills i filles l’estona que sigui necessària, perquè creiem que la visió propera de tot el que succeeix i la proximitat, és el que facilitarà que tots plegats, família i escola, anem en una sola direcció.

Infants, pares i mestres formem la nostra comunitat educativa i volem que tothom es senti part implicada de la nostra Escola, plegats fem un gran projecte!!!

Top