Quan pensem què passa cada dia dins una llar d’infants, ens imaginem els infants jugant, amb somriures i algun plor, en uns espais plens de colors, pintures, contes, joguines i cançons.

A la Llar d’Infants de la nostra Escola posem la mirada en moltes situacions, que poden passar desapercebudes, però que són les més importants per assolir que els nostres infants es trobin com a casa.   Creiem que és essencial posar la nostra atenció en el procés d’adaptació dels infants a la Llar, ja que, per a molts de vosaltres esdevindrà la primera situació en la qual us separeu dels vostres infants. Per tant donem el temps que sigui necessari perquè els infants i les famílies us pugueu adaptar a la nova situació (espai, mestres, companys, horaris, rutines…)

A la nostra Llar els infants troben les condicions per descobrir el món que els envolta, experimentant, tocant, sentint… i integrant les diferents experiències que viuen, que de ben segur els acompanyarà la resta de la seva vida.

Durant les setmanes d’adaptació, les mestres i les famílies intercanviem mirades de complicitat, por, inseguretat i, sobretot, de confiança, necessàries per poder-vos fer un bon acompanyament.   Si us acomiadeu amb tranquil·litat i amb confiança, els vostres infants també es quedaran tranquils i segurs i és qüestió de dies que s’acomiadin de vosaltres, regalant-vos un somirure.

Al llarg dels dies, observem satisfets com els nens i les nenes es fan seu l’espai, coneixen cada joguina, cada racó i cada rutina. I nosaltres, les mestres, ens guanyem la seva confiança i el seu amor. Hi ha qui ràpid necessita els nostres braços i se’ls apropia. Hi ha qui et mira de lluny i amb els dies acaba fent la croqueta amb nosaltres. Hi ha qui t’ofereix joguines i és la seva manera de dir-te: m’agrades, vull jugar amb tu.

Cada dia  al matí ens ens trobem a l’estora, per desitjar-nos un “bon dia” i compartir un bon moment plegats, amb un munt de cançons i contes, que ens permeten parlar d’emocions i imaginar situacions noves per nosaltres.   Ajudem als nens i les nenes a posar paraula a allò que senten i viuen a cada segon.   I el curs avança i tots anem col·leccionant moments diversos.  Les mestres tenim el privilegi de veure créixer nens i nenes dins la Llar, acompanyar-los i empoderar-los.

Sabem que els primers tres  anys de vida són molt importants, ja que es configura la personalitat de cadascú i es creen les connexions neuronals necessàries per dur a terme moltes activitats i aprenentatges de les etapes posteriors.

   Volem que els nostres infants creixin acompanyats des de l’amor i el respecte més sincer i se sentin segurs per avançar.

A la nostra Llar els infants troben les condicions per descobrir el món que els envolta, experimentant, tocant, sentint… i integrant les diferents experiències que viuen, que de ben segur els acompanyarà la resta de la seva vida.

Top