A la classe de Les Gavines hem pogut veure una de les coses més fascinants de la naturalesa: la metamorfosi de la papallona.

Tot va començar quan la Irina de menjador va trobar al seu jardí una oruga molt gran i bonica. A finals de setembre ens la va portar i nosaltres li vam fer una caseta perquè hi estigués ben còmoda. Vam buscar informació sobre aquesta oruga tan gran i groga i vam descobrir que es tractava de “la oruga de la muerte”. Té molt altres noms: “la esfinge de la muerte”, ”el borinot de la mort”, “papallona de la calavera”… És una papallona nocturna originària de l’Àfrica i que té aquest nom perquè quan es fa papallona a sobre del cap hi té dibuixat el que sembla una calavera.

Estàvem tots molt emocionats amb la nostra “mascota”. Li donàvem fulles fresques cada dia (menjava moltíssim i molt ràpid), observàvem el seu cos, la seva cua… fins que al cap d’uns dies,  el 18 d’octubre, es va començar a transformar. Va passar a la classe, o sigui que la Montserrat va poder fer les fotos!! La transformació va durar només un dia! La crisàlide era marró i ja no menjava ni es movia gaire. Cada dia la miràvem però, és que no feia res!!! Però el dijous 22 de novembre al matí (35 dies després) ja vam veure que havia sortit del capoll!!  Vam poder veure com intentava volar i la vam posar prop del radiador perquè estigués millor. L’endemà vam decidir que el que seria millor per a ella era que l’alliberéssim a la natura.  

Vam passar per totes les classes de l’escola per ensenyar-la i després vam anar al parc del costat perquè pogués volar lliurament.

HA ESTAT MOLT EMOCIONANT!!

Top