Aquest tercer trimestre els Isards i els Castors hem anat de colònies a Empúries!

Han estat uns dies molt intensos plens d’activitats molt variades. Vam arribar el dimecres 4 d’abril  directament a les ruïnes del poblat iber d’Ullastret.

Els Ibers eren els indígenes que habitaven a Catalunya abans que els Grecs i els Romans entressin a la península. Al llarg de tres dies hem visitat les restes arqueològiques d’aquestes tres cultures, i hem après que en el present, som com som gràcies a les aportacions i al llegat que ens han deixat.

Tant el jaciment arqueològic d’Empúries com la ciutat ibera d’Ullastret són tresors en la història que ens han permès estudiar amb exactitud com vivien els nostres avantpassats.

Com hem dit, aquestes colònies han estat molt  intenses i a part d’endinsar-nos en la història, també hem treballat la flora i fauna de la regió. Com sabreu, de l’Empordà, n’és característic l’ecosistema dels Aiguamolls, per això al segon dia, vam equipar-nos amb prismàtics i vam passar el dia entre aus, mamífers, rèptils i amfibis. Al migdia vam fer una parada per fer un pícnic sota l’ombra dels arbres, que per cert, estan adaptats per nodrir-se d’aigua salada!

També vam gaudir de passejades a la vora del mar, d’Olimpídes a la platja, de representacions de mites, de pel·lícules i de l’esperada festa grega! Vestits de grecs vam ballar i dansar. En resum, unes grans colònies!

Top