Després de llegir dos dels seus llibres hem tingut el goig de rebre la visita del Ricardo Alcántara i hem aprofitat l’ocasió per a preguntar-li qüestions sobre la seva obra i la seva vida. Aquesta és una petita mostra de la riquesa de la conversa que hem tingut:

  • Per què vas decidir ser escriptor?

En el moment de néixer portem tots una petita tarja amagada. L’hem de buscar perquè hi diu: tu jugador de futbol, tu perruquera…. Jo la vaig trobar als 24 anys. Hi deia que jo havia de ser escriptor. Em deien que si era escriptor em moriria de gana, també que em faria  famós… Jo ho vaig ser perquè em feia ser feliç.

  • D’on has tret las inspiració per a fer aquest conte?

La inspiració no és com la tarja que la tenim a dins, la inspiració sempre està fora. Per trobar-la has de ser molt bon observador.

Avui al tren hi havia una mare amb una criatura d’un any i mig amb una tablet; no ha pogut mirar per la finestra. No ha observat res.

Top